Monday, March 18, 2013

Sekali Lafaz

Assalamualaikum!
Alhamdulillah.Selesai majlis akad nikah abang Cik PN yang no.2 pade hari Sabtu,16.3.2013 kat rumah pengantin pompuan.Dekat aje rumahnye,sekangkang kera je gitu.Dalam 15 minit smpailah klo naek kereta takpun moto.1 jam juga klo jalan kaki.hehe.dah bergelar suami orang dah abang daku yang sorang ni.tak caye pulak Cik PN,rase macam baru semalam maen kejar-kejar dalam rumah dengan dye.depa berdua ni lama dah kenal,hampir 9 tahun sejak sekolah menengah lagi.Alhamdulillah,panjang jodoh depa.

Cik PN yang seram sejuk time akad nikah tu.yelah,first time mengadap abang sendiri nikah.klo sepupu sepapat daku,takla seneves itu.haha.yang abang Cik PN ni cool sungguh,confident bebenor sampai tak praktis lafaz tu.lagi-lagi lepas dengar citer orang ade yang sampai 5,6 kali akad,lagilah seriau even bukan daku yang nikah.hehe.yang membuatkan daku neves plus++,mas kawennya tu pelik sikit abang daku ni.ngengade tak nak pakai 22.50 ikut harge mas kawen johor.padahal,johor la pling murah mas kawen.haha. mas kawennye RM 344.60 siap ade sen tu yang kami anak beranak risau.dye buat muke toye,cool aje.

Alhamdulillah..sekali lafaz aje abang daku tanpa sebarang ketersasulan time akad nikah tu.ha,macam tulah abang daku.haha.lancar aje macam machine gun.akak ipar Cik PN pun risau pasal mas kawen  tu,sebab takut sangkut kat sebutan mas kawen.tapi,lancar aje dye time lafaz dengan sore yang penuh semangat.ecece..nak dapat bini,mane tak semangat.muke abang Cik PN ketaq juga masa ngadap tok kadi.barulah nampak neves sikit dye time depan tok kadi.

Sayu juga mase lafaz sakinah tu.naseb tak jatuh air mate daku.kak ipar Cik PN dah menanges time tu.yelah,dulu mak bapak jaga,sekarang dah ade husband yang jage.btw,tahniah bro!hope akak and my bro bahagia hingga akhir hayat.untuk abang daku,jangan nakal-nakal macam orang belum kawen.sedaq sikit dah jadi hubby orang tau!hehe : )

Nah,Cik PN bagi sejemput gambaq majlis nikah buat tatapan biji mata anda.hehe.Cik PN stop dulu,nanti ade mase wa sambung lagi.la ni,wa busy sikit ok.haha.daaaa..








#p/s: doakan Cik PN dapat 10A+ dalam result SPM yang akan keluar kamis ni.huhu.dup dap dup dap jantung daku.naseb tak bergangnam style jantung ni.haha

1 comment:

  1. wahhh, tahniah. :D
    good luck jgk utk SPM nanti.

    ReplyDelete