Thursday, December 29, 2011

Baru Betul Sehidup Semati!



Assalamualaikum and selamat sejahtera bloggers.Topic hot hari ni,,TENTANG DHIA!Yup,very-very hot like pisang goreng yang panas.Semua update kat facebook pasal DHIA,blog pun same!Cik PN pun tak nak ketinggalan,nak juga update pasal drama yang hot tu!In my opinion la,TENTANG DHIA lagi best daripada OMBAK RINDU.Yes,it's true.My family pun cakap macam tu juga.

Serieslah,Cik PN tak nangis tengok OMBAK RINDU.Mungkinkah Cik PN tak ade perasaan???Hahaha...itu tak mungkinlah sebab SAYA NANGES tengok TENTANG DHIA!Betul,saya jujor dengan awak-awak semua tau.My mom dengan adek prempuan Cik PN pun sedih tengok drama tu.Betul-betul menyentuh perasaan cerita tu.

ADAKAH ENDING TENTANG DHIA SEPERTI YANG ANDA SANGKAKAN???

The answer is NOT!Bagi Cik PN lah...tak tahu pulak bagi anda semua...kalau sama,sila bagitahu Cik PN....kalau tak sama,,bagitahu Cik PN juga hoke..Cik PN nak tahu juga apa ending yang korang fikirkan.Nak tahu tak apa ending yang Cik PN fikirkan????Meh Cik PN habak na....Cik PN ingat Zikir dengan Dhia hidop bahagia...Dhia dah sembuh daripada penyakit tu...mummy Zikir dengan Zetty dapat balasan...ha,,cam tulah yang Cik PN sangkakan!Tapi ending Tentang Dhia diluar jangkaan Cik PN and my family juga.Tak sangka Zikir boleh meninggal juga di sisi Dhia!Itu baru betul cinta sehidup semati!huhuhuhu...

PART MANA YANG BUAT ANDA SEDIH???

Bagi Cik PN,,part masa Zikir dah balik rumah...dia abaikan si Dhia tu...tidur pun asing-asing..last episod nilah betul-betul buat Cik PN sedih bagai nak rak...huhuhu...lagi satu masa part nenek Zikir bagi pilihan nak cerai ke nak madu!haiyooo,,,dua-dua pun sama,menyiksakan jiwa dan raga!sedih sangat masa Dhia putuskan nak bermadu.Nora Danish dah berjaya bawak watak tu!Dia menangis smpai boleh buat orang yang tonton pun ikut menangis sekali.Takde perempuan pun yang nak hidup bermadu.Tabah betul hati Dhia.Dahlah kena tuduh macam-macam.Haishhh,,,sangat-sangat sabar dan tabah.

So,kesimpulannya TENTANG DHIA lagi sedih daripada OMBAK RINDU.Sorry ye,ini kenyataan!Bukan cobaan!Hahaha...sape setuju sila naikkan kening sebelah kiri anda!Hehehe....Tentang Dhia memang SUPERB!Tak sabar nak tengok GEMERSIK KALBU!Novelnya best sangat-sangat,rugi sape tak bace!

Friday, December 23, 2011

Cinta Novel atau Saya? 4

SEMUA peserta yang menyertai kem motivasi tersebut diminta mendaftar di meja urusetia.Arya dan Sumaiyah tidak ketinggalan untuk mendaftarkan nama.Hampir 80 pelajar yang turut serta dalam kem motivasi itu.
     "Oi Arya,mangkuk ayun tu pun join kem ni.Aduh,menyampahlah aku tengok muka dia tu."ujar Sumaiyah.Mata Arya melilau mencari kelibat mangkuk ayun yang dikatakan oleh Sumaiyah.Matanya tertancap sesusuk tubuh yang sedang berbual mesra dengan Hanna Syaqilah.Hatinya masih lagi terasa dengan kata-kata Faiq Zafri.Pantas sahaja matanya mengalih pandangan.Muak melihat wajah Faiq Zafri.
     "Biarlah dia nak ikut dalam kem motivasi ni.Janji dia tak kacau aku.Malas aku nak ambil pusing."balas Arya sambil berjalan meninggalkan kawasan pendaftaran kerana rimas dengan keadaan yang bersesak-sesak.Sumaiyah yang berada di belakangnya turut meredah para pelajar yang sedang berasak-asak mendaftarkan diri.Nasib sahaja mereka datang awal,tidaklah berebut-rebut mendaftar diri.Ikutkan hati,malas Arya hendak menyertai program motivasi ini.Tetapi atas desakan Sumaiyah,dia ikutkan sahaja kemahuan rakan baiknya.
      Arya dan Sumaiyah duduk di kerusi batu yang ada di luar dewan sementara menunggu majlis bermula.Sesekali mata Arya memerhati pelajar yang baru tiba sambil membawa beg yang boleh tahan banyaknya.Dia tersenyum sendirian.Kem motivasi hanya 2 hari 1 malam,tapi bawa beg macam nak duduk sini seminggu.Lebih-lebih lagi pelajar perempuan,bawa beg pakaian punyalah besar,tambah dengan beg sandang,lepas tu ada lagi beg yang tersangkut dekat bahu.
       "Kau dah kenapa Arya,senyum sorang-sorang pulak ni.Kau jangan buat aku seram Arya.Ni belum malam lagi,kau dah lain macam.Hish,macam mana aku nak tidur malam.Aku dengar sekolah kita ni keras tau."tegur Sumaiyah dengan muka yang cemas sambil matanya dibesarkan.
        Arya tergelak mendengar kata-kata Sumaiyah.Mahu saja dia ketawa sambil guling-guling atas tanah.Tapi,bila difikirkan semula,nanti ada pula yang cakap dia gila.Dilihatnya muka Sumaiyah semakin cemas,sambil menggaru-garu kepala yang tidak gatal.Keningnya juga sudah bercantum.Mungkin pelik dengan gelagat Arya hari ini.
        "Arya,kau janganlah ketawa macam tu.Dahlah ketawa kau tu memang menyeramkan.Bertambahlah tahap keseraman yang sudah sedia ada seram ni."kalau diikutkan hati,hendak saja Sumaiyah stapler mulut si Arya yang tak habes bergelak ketawa.Dia sudah biasa dengan perangai Arya.Kalau dah ketawa,memang susah nak berhenti,sampai keluar air mata.Ada sahaja benda yang hendak diketawakan.
         "Macam mana aku tak ketawa,kau kata sekolah ni keras.Memanglah sekolah keras,kalau lembut,dah lama sekolah ni runtuh.Apalah kau ni."ujar Arya denga tawa yang masih bersisa.Sudah mula perangai loyar buruknya yang satu itu.
         Sumaiyah menjengilkan mata mendengar jawapan Arya.Boleh pulak si Arya buat tayar buruk time-time ni.Owh Arya,kalaulah kau bukan kawan aku,dah lama aku karate kau buat satay.Hish,sengaja bikin wa panas minah ni.Arya sudah berhenti ketawa,tiada lagi gelak tawa yang kedengaran.Mungkin sudah kering tekaknya.
         "Kau ni main-main pulak."desis Sumaiyah sambil memukul Arya dengan botol air yang ada ditangannya.Nasib Arya berjaya menepis serangan anak tuk guru silat itu.
         "Wow,aku tahulah bapak kau tuk guru silat,tak payah nak praktis jurus-jurus silat dekat aku pulak.Bila masa aku main-main,kan aku tengah duduk ni."ujar Arya sambil cuba menahan gelak.
         Sumaiyah sudah geram dengan kawan baiknya itu.Kalau berbual dengan Arya,memang membuatkan dirinya gila,jiwanya juga tertekan.Susah bila bercakap dengan orang yang pandai bercakap macam si Arya tu.Memang susah nak tengok dia bercakap dengan serius.
          "Amboi,bergelak sakan korang semua!Menganyam ketupat ke?"Zayed mengambil tempat dihadapan Arya dan Sumaiyah.Dari jauh dia sudah melihat gelagat mereka yang bergelak sakan,lagi-lagi si Arya.
          "Ish Abang Zayed ni,buang masalah menganyam ketupat.Sekarang dah ada yang lagi ekspres,beli je dekat kedai.Balik rumah terus rebus.Tak mainlah menganyam-mengayam semua tu."balas Arya.Dia tidak kisah jika berbicara dengan Zayed Rafiqi kerana seniornya yang seorang tu memang sporting habis.
          Zayed Rafiqi antara senior yang rapat dengannya.Faiq Zafri terkecuali daripada senarai tersebut.Dia layak masuk senarai musuh ketat yang perlu dihapuskan.Dia juga pelik,kenapa Faiq Zafri memusuhi dan sering mencari kesalahannya.Apa yang penting,dia tidak pernah ada masalah dengan Faiq Zafri,cuma Faiq Zafri yang selalu ada masalah dengan dia.
           "Main-main pulak Arya ni.Abang maksudkan menganyam ketupat lainlah.Mengumpat abang ke tadi Arya,Maiyah?"Zayed menjeling ke arah Arya.Kadangkala geram juga dengan Arya,ada saja jawapannya.Tapi,dia selesa berbual dengan Arya dan Sumaiyah.Walaupun mereka bukan sebaya dengan Zayed,ia tidak membatasi perbualan.Sudah seperti adik-beradik gayanya.
            "Abang Zayed,jangan layan sangat Arya ni.Dari tadi ketawa tak berhenti-henti.Seram Maiyah duduk sebelah dia."
            "Abang,tak baik tau memfitnah.Kalau Arya nak mengumpat,tak mainlah mengumpat Abang Zayed.Apa class!"
            "Cehhh,berlagak pulak!Abang sedar,siapalah abangkan!"Zayed sudah membuat muka merajuk.Sengaja ingin menyakat mereka.
            "Merajuk pulak abang kita ni.Macam budak kecik,anak buah Arya pun takde merajuk macam abang.Buatlah mulut macam itik tu,boleh Arya ikat dengan tali sekali!"semakin galak Arya mengenakan Zayed.Sumaiyah juga turut ketawa mendengar kata-kata Arya.
            "Huh,bukannya nak pujuk abang,makin kenakan abang adalah.Mentang-mentang abang seorang je sekarang.Takpe,kalau ada Abang Irham,tahulah nasib Arya.Nanti dia kenakan Arya macam hari tu lagi,padan muka!"Zayed Rafiqi sudah mula bangun untuk meninggalkan Arya dan Sumaiyah.Sempat lagi dia menjeling mereka berdua.
             "Janganlah Abang Zayed!Abang Irham tu dah la agak naughty sikit.Ala..tu pun nak merajuk.Arya gurau je kot.Nanti Sumaiyah belanja cadburry."pujuk Arya.Kalau dah melibatkan Irham Najmi,memang harulah jadinya.Dia masih ingat lagi bagaimana dia dikenakan mereka berdua.
             "Oit Arya!Apasal pulak aku yang kena belanja Abang Zayed.Kau yang buat hal,kaulah yang belanja."rungut Sumaiyah.
             "Tahu pun takut.Arya dengan Irham sama-sama naughty.Kalau jumpa,boleh bergegar dunia.Dah-dah,masuk dewan.Majlis dah nak mula."Zayed sudah berjalan meninggalkan mereka berdua yang masih lagi duduk bersantai seperti duduk di tepi pantai.Semakin dilayan mereka berdua,semakin gila jadinya terutama si Arya Muzfirah itu.Zayed hanya menggelengkan kepala apabila mengingatkan telatah juniornya itu.
****
"OK,saya akan bahagikan awak kepada beberapa kumpulan supaya aktiviti mudah dijalankan.Setiap kumpulan akan ada seorang fasilitator yang bimbing kamu.Sekarang,dihadapan ini ada 8 orang fasilitator.Nama yang saya sebut sila tampil ke hadapan."ketua fasilitator yang diundang dari luar sudah memberi arahan.Suasana agak riuh sedikit kerana pembahagian kumpulan akan dijalankan.
             "Arya,kena bahagi kumpulan pulak.Lemah aku macam ni,mesti kita tak sama kumpulan."Sumaiyah kelihatan gelisah.Arya hanya tersenyum mendengar rungutan rakannya itu.Alahai,macam nak kena berpisah selamanya pulak.Padahal belum tahu lagi,sama kumpulan ke tidak.
             "Rilekslah.Kau ni gabra macam tunggu hukuman pulak aku tengok.Tenang-tenang saja bah."usik Arya.Seorang demi seorang nama disebut.Arya masih lagi menanti namanya disebut.Nama Sumaiyah juga belum dipanggil.
             "Arya Muzfirah bt Tajuddin.Kumpulan 3."panggil ketua fasilitator.
             Arya yang mendengar namanya disebut bingkas bangun menuju ke arah kumpulan 3.Sumaiyah sudah menunjukkan riak tidak berpuas hati.Pastinya mereka berlainan kumpulan.Arya menuju ke hadapan dengan tenang.Matanya terarah pada Faiq Zafri.'Oh tidak!Aku satu kumpulan dengan dia.Memang lepas ni ada perang dunia ketigalah jawabnya.'gumam Arya dalam hati.Arya melemparkan senyuman pada ahli kumpulannya yang lain termasuklah fasilitator yang akan membimbing mereka.Faiq Zafri membalas senyuman Arya dengan jelingan tajam.'Eleh,ingat aku senyum dekat kau ke perasan!Jeling-jeling,aku julingkan biji mata kau baru tahu!'marah Arya sendirian.
             "Ok,now kita punya ahli dah cukup.Ada 9 orang semuanya.Saya sebagai fasi hanya akan membimbing dan memantau sahaja.Nama saya Syed Rafiuddin.Korang semua boleh panggil Abang Syed.Lebih senang,tak berbelit nak sebut.Korang semua jangan ingat abang seorang yang garang tau.Rileks ok.Anggap je kita semua macam satu family.Kita enjoy sahaja dengan apa yang kita buat.Sebab,aktiviti kita semua memang best-best."jelas fasilitator yang memperkenalkan dirinya sebagai Abang Syed.Arya mengangguk tanda faham dengan penjelasan Abang Syed.Nampak muka macam serius.Tengok jelah nanti,garang ke tak garang.
 ****
"ARYA,kan aku dah kata.Kita mesti lain kumpulan punya.Ish,tak bestlah macam ni.Aku punya fasi perempuan,nama dia Kak Syifa.Baik gila kakak tu,dah la comel,sporting pulak tu."ujar Sumaiyah sambil menyuap makanan ke dalam mulut.
             "Untunglah kau.At least takde orang yang menyakitkan hati kau dalam group tu.Tak macam aku,dahlah kena satu kumpulan dengan si Faiq tu.Huh,memang tak boleh satu kepala.Macam tadi,ada je benda dia tak puas hati.Nasib baiklah abang fasi aku tu sporting."balas Arya dengan nada lemah.
             Dia teringat sewaktu aktiviti pemilihan nama kumpulan dijalankan.Semua nama yang dicadangkan ahlinya tidak diambil kira,hanya mengikut kepala dia seorang saja.Ahli kumpulan yang lain sudah masak dengan perangai Faiq Zafri.Mereka menerima keputusan ketuanya itu tanpa ada bantahan.Arya juga malas mahu membantah kerana pasti akan timbul perbalahan antara mereka.
             "Ala...rilekslah.Dah nasib kau satu kumpulan dengan Faiq.Kau macam tak biasa pulak dengan perangai dia yang menyakitkan hati tu.Dia kan memang tak pernah puas hati dengan kita.Fasi kau best tak?Fasi aku best tau."
             "Bestlah juga.Kadang-kadang buat lawak macam tak ingat dunia,kadang-kadang serius macam bapak singa.Aku nak fasi perempuan,senang nak bekerja.Terima jelah seadanya."
             "Yang mana satu fasi kau Arya?Aku tak perasanlah tadi.Yang pakai speck tu ke?"
             "Aku rasa ramai fasi yang pakai speck,bukan dia seorang je.Macam mana kau nak perasan.Nanti aku tunjuk.Dahlah cepat makan,lepas ni nak pergi letak beg dekat kelas.Malam ni kita tidur alas tikar jelah.Nasib baik satu malam,kalau seminggu,patah riuk tulang aku tidur atas lantai yang keras tu."rungut Arya.Pantas Arya menghabiskan makanan di pinggannya.Sempat dia memerhati sekitar kantin.Masih ramai lagi pelajar yang sedang makan.Arya bingkas bangun membuang bekas makanan ke dalam tong sampah.
             Sumaiyah terkocoh-kocoh menghabiskan makanan,bimbang akan ditinggalkan Arya.Dia bukannya mahu berpisah dengan Arya.Di mana ada Arya,di situ pasti ada Sumaiyah.Sudah seperti kembar gayanya.Sumaiyah juga sering tidur di rumah Arya.Ibu Arya juga sudah dianggap seperti ibunya.
****
"ARGHHH!Penatnya.Dahlah tingkat 3,bawak beg-beg lagi.Macam nak patah tangan aku ni."ujar Sumaiyah memicit-micit tangannya.Dibetulkan semua urat sendinya selepas mengangkat beg-beg ke kelas tempat mereka tidur.Arya hanya menggelengkan kepala melihat gelagat temannya itu.
            Dari luar sudah terdengar suara-suara yang membuat bising.Arya cuba mengecam suara itu.Sumaiyah cepat-cepat berdiri cuba untuk melihat ke luar.Belum sempat dia mengintai,sudah terjengul Hanna Syaqilah dan teman-temannya.Oh tidak!Bala apa lagi yang datang ni.
            "Oi geng!Kita satu biliklah dengan kembar yang tak seiras langsung ni."perli Hanna Syaqilah.Dia sengaja melanggar bahu Sumaiyah yang berdiri di pintu.Rakan-rakan Hanna yang lain sudah bergelak ketawa sesama sendiri.
            "Ops,sorry!Terlanggar pulak.Tak sengaja,aku tak nampak pulak ada burung murai dekat tepi pintu ni!Nak jadi pak guard ke?Takpe,nanti aku boleh suruh papa aku ambil kau kerja jadi pak guard."Hanna Syaqilah sempat menjeling Arya yang sedang mengalihkan meja ke tepi.Arya buat-buat tidak nampak.
            "Kau apehal Hanna?Aku tak cari pasal pun dengan kau.Kau ingat aku hadap sangat dengan gelaran Dato' bapak kau tu.Bapak kau yang Dato',bukan kau.Aku rasa kalau kau,nenek kot yang sesuai.Ha,nenek sihir.Fuyoo,kelas kau jah!"balas Sumaiyah.Dia beredar membantu Arya mengalihkan meja ke tepi supaya tikar dapat di bentang.
             Kelihatan muka Hanna Syaqilah sudah kelat setelah ditempelak Sumaiyah.Rakan-rakannya yang lain sudah membuat urusan sendiri,malas mahu masuk campur.Hanna Syaqilah memandang Sumaiyah dengan pandangan yang tajam.Pantang kalau ada yang memperlekehkan dirinya.
             Arya sudah tersenyum mendengar kata-kata rakan baiknya itu.Sumaiyah mahu dilawan,kirim salamlah.Sumaiyah bukan calang-calang orang,anak tuk guru silat.Silap hari bulan ada yang patah riuk dikerjakan Sumaiyah.Arya melepaskan keluhan.Apalah nasibnya hari ini,sudahlah satu kumpulan dengan Faiq Zafri,nak tidur pun kena satu kelas dengan Hanna Syaqilah.Alahai,dah nasib badan!
            "Thanks Arya,tolong alihkan meja-meja dengan kerusi.Senanglah aku nak tidur,tak payah kemas-kemas lagi."ujar Hanna.Dia malas mahu mengemas meja-meja.Dia pun terpaksa menyertai kem motivasi ini,papanya yang memaksa.Kalau diikutkan hati,dia mahu duduk dirumah tidur diatas katil yang empuk.Bukannya tidur atas lantai seperti ini.
            "Kau ingat,kitorang kemas untuk kau ke?Bermimpi disiang harilah nenek sihir.Kitorang kemas yang kat depan je,untuk kitorang tidur.Yang belakang tu,pandai-pandailah kau kemas."balas Sumaiyah sambil membentang tikar.Arya hanya mendiamkan diri.Sedikit pun dia tidak memandang muka Hanna Syaqilah.
             "Argghhh,kau ni memang menyakitkan hati akulah murai!Guys,kemas semua meja dengan kerusi ni"arah Hanna Syaqilah.Rakan-rakannya terkocoh-kocoh mengemas meja dan kerusi.Seperti lembu dicucuk hidung gayanya.Sumaiyah memerhati geng Hanna yang sedang mengemas.
             "Alahai,kesiannya diorang ni.Apalah yang Hanna dah mandrem sampai nak ikut telunjuk nenek sihir.Apa ke sengallah diorang ni."bebel Sumaiyah sendirian.
             "Apa yang kau bebel tu Maiyah,dah macam orang gila je aku tengok."tegur Arya.Dia juga memerhati sekitar kelas tempat mereka tidur.Selepas ini pasti bilik ini akan huru-hara dengan gelagat geng Hanna.
             "Takde apalah.Geng Hanna tu,dah macam apa,nak sangat ikut cakap si nenek sihir.Kalau aku,memang taklah.Dah lama aku lipat-lipat dia,jadi lepat."balas Sumaiyah sambil menunjukkan aksinya.Arya sudah tergelak melihat aksi Sumaiyah.
             "Dah tu,apasal tak lipat je sekarang!Nak tengok juga aku macam mana kau lipat dia."provok Arya.Dia cuba membayangkan Sumaiyah melipat Hanna Syaqilah.Haish,komfem Hanna yang kalah,sebab Sumaiyah ni anak tuk guru silat.
              "Err...aku bukan tak nak lipat dia,cuma nanti masalah yang lain pulak datang."jawab Sumaiyah.Arya hanya tersenyum mendengar jawapan Sumaiyah.Iyalah tu takut masalah lain datang,padahal tak berani.Gumam Arya sendirian.

p/s:yessss,,,finally!!!part 4 dah publish...yeahhh,,,agak lama juga tak post sebarang bab baru...sorry ok!bukan sengaja tak nak sambung,cuma masa tak mengizinkan...sbelum ni Cik PN kan tak mengadap blog sepanjang hari persekolahan,,,sebab tu memang dah janji Cik PN...mengadap blog cume masa cuti saje...that's why novel ni tergantung...cuti sekolah ni pun,,Cik PN banyak habeskan masa wat ulangkaji form 4...malam jek ade masa untuk blog...so,,this is it!bab 4 dah kluar...sorry kalau ade kesalahan dalam bab ni...sebab saye bdk baru belajar...hehehe..sape-sape yang terlepas bab sebelumnya,just klik
TEKAN SINI SAYANG!

Thursday, December 22, 2011

Tahniah!

Assalamualaikum!Selamat sejahtera juga...malas nak cerita banyak...topik hangat hari ni,,sudah semestinya pasal result PMR.....whoooaaaa,,,meningkat daripada tahun lepas,,yup..tahun lepas my batch mningkat jga...hahaha...tahniah untuk korang batch 96!korang dah brjaya dengan cemerlang...yang dapat straight A mesti happy sangat-sangat...yelah,,nanti mesti dapat macam-macam.. hadiahlah,,, duitlah...errrrr,,duit!yup,,duit... waaaa...masyuk tu..wakaka..bagi yang tak dapat straight A,,,jangan kecewa macam segala-galanya dah berakhir...just chill je...ingat,,,PMR bukan titik akhir...masih ade lagi..perjalanan masih panjang...

Cik PN ingat lagi masa tahun lepas,,2010..masa nak amik result...seminggu sebelum tu Cik PN mimpi macam-macam...sekali tu mimpi yang Cik PN fail 1 subjek...lepas tu mimpi yang Cik PN just dapat 7A...macam-macam perasaan masa tu...tekanan memang ada sebab Cik PN pelajar yang ditarget straight A...kalau tak dapat,,memang frust la...Cik PN memang tak suke kalau kena targetlah...amendelah..sebab kalau tak dapat,,,memang akan kecewa sangat-sangat...Cik PN dah alami masa UPSR,,,just dapat 3A...memang rasa macam,,,haishhh,,tak dapat digambarkan dengan kata-kata...kecewa sangat-sangat...

Masa yang ditunggu-tunggu pun tiba,,,nak amek result PMR...mak Cik PN siap pesan lagi.."kakak,kalau tak dapt 8A,balik rumah jalan kaki.."hah,,amek kau Cik PN..kena ugut dengan mak sendiri...dengan mak Cik PN jangan maen-maen,,kalau dye cakap,memang buat betul..yup,,kitorang adek-beradek dah kena....hahaha,,sebabnye result exam yang really-really teruk masa skolah rendah...sebelum tu adek Cik PN pun amek result UPSR,,,dye dah lega sebab 5A dalam tangan,,tinggal Cik PN jek yang risau...Cik PN pun pergi sekolah dengan muka yang agak risau memikirkan alamak,,kalau tak dapat 8A balik jalan kaki...dahlah ade anjing...huhuhu...Cik PN pun tunggulah nama diumum yang dapat straight A...dah ramai ni nama yang disebut,mana nama aku ni!takkanlah kot...rase dah macam apa,,reda jelah masa tu!tup tap tup tap...nama disebut...Cik PN tercengang kejap!what???me???8A???kawan Cik PN yang dekat sebelah,,"kau 8A lah..nama kau tu...pergilah naek pentas,,cikgu panggil!"mase tu air mate pun gatal nak turun...menangeslah Cik PN...happy tu,,takde kata-kata yang menggambarkan betapa gembiranye...hahaha,,tapi semua tu dah jadi kenangan..now,,fokus untuk SPM 2012..Cik PN pegang kata-kata cikgu Cik PN..."tak semestinya straight A PMR,,boleh straight A SPM!"yup,,Cik PN akui cakap cikgu Cik PN tu memang betul...

Oklah..Cik PN nak stop...bye!

Monday, December 19, 2011

Owh,,,Sweetnya!!!

Assalamualaikum...hai semua!!!Malam ni Cik PN bukan nak bagi info..hehehe...just nak share something yang pastinya buat anda semua terharu...untung jadi perempuan yang dalam video ni...bukan stakat dapat NIKON d3100...but,,at the same time,,,dia telah dilamar...woooo,,,sweet sangat..klo Cik PN tak payahla bagi camera,,,just novel pun boleh...wakakaka...klo nak bagi jga,,ape salahnya...hehehe..haishhh,,,apa kamu ni Cik PN,,gatai na!!!hahaha..just kidding...gurau2 di malam hari..huhuhu...dyorang tak bercinta pun..tapi,,atas pilihan keluarga...kiranya berlandaskan Islam la....haissshh,,,Cik PN malas nak ceghita banyak,,jom kita layan video yang sangat sweet ni...

Credit to Nur Sakinah
Thanks kerana tnjuk video ni....hehehe
Syang kamu byk2 meh!!!



Friday, December 16, 2011

Serangan MR.SELSEMA!

Assalamualaikum...selamat sejahtera...Cik PN saje menaip entah apa-apa malam ni...tak terasa nak cari info yang best2 untuk dikongsikan...sebab Cik PN tak betul lagi...kena selsema pulak....dah nak dekat habes tisu yang Cik PN guna...bilik dah bersepah dengan tisu...haishh,,,macam nilah jadinya kalau kena selsema..huhuhu...tadi pagi elok je bangun tido...siap boleh pergi sekolah tolong my cikgu...sebenarnya bukan tolong apa-apa pun...tolong memporak perandakan suasana adalah..hahaha..biasalah,,Cik PN kan memang tak gheti nak duduk diam...hehehe,,mesti kecoh punye...lagi-lagi kalau ade Cik BALQIS AQILAH..my bestfren a.k.a MY TWIN...huhuhu...al maklumlah,,dah lama tak jumpa sebab cuti sekolah..macam2 yang nak digosipkan kitorang ni,,,hahaha..

Hemmm,,,susah ler kena selsema ni...hidung Cik PN sudah macam badut...aitt,,jangan gelakkan Cik PN...kalau tak Cik PN merajuk dengan korang...huhuhu,,,korang ade cara nak elakkan selsema???meh,,,kongsi dengan Cik PN...nanti Cik PN bagi CADBURRY....hahahha,,,takde maknenye nak bagi coklat..sebab,,,saye seorang yang kedekut kalau pasal COKLAT...yeahhh,,,hahaha..tapi kalau benda lain Cik PN tak kedekut..kuikuikui...oklah,,,Cik PN dah tak tahan sangat ni,,,hidung pun asyik berair je ni...hingus pun nak meleleh dah ni...wakaka,,,saye BUKAN SEORANG yang SELEKEH ok!!!betulkan korang punya anggapan...hahahaha...daaa...

*p/s: mohon jasa baik korang doakan TUNANG CIK PN,,,ehhh...bukan-bukan...salah taip pulak...bila masa Cik PN tunang pulak ni...hahaha,,,sebenarnya TUNANG ABANG CIK PN...huhuhu..doakan dye SELAMAT MENJALANI PEMBEDAHAN malam ni...dah lame patotnye operation sebab selalu sangat masuk hospital...baru malam ni boleh operation,,mungkin takut perkara lebih teruk terjadi...hope akak cepat sembuh...bolehlah cepat-cepat kawen dengan my bro yang tak berapa nak hensem tu...hahaha...merepek sudah...ekekeke...

Thursday, December 15, 2011

Sekadar Peringatan Sesama Manusia

Assalamualaikum and selamat sejahtera semua.Hari ni Cik PN bukan nak kongsi info tapi nak luahkan something yang kurang elok...benda ni dah jadi tabiat mungkin bagi sesetengah manusia...Cik PN bukan nak burukkan sesiapa pun...Cik PN cuma nak menegur...Cik PN pun bukanlah sempurna sebagai seorang manusia...ada juga kelemahan dalam diri Cik PN...tapi dah menjadi tanggungjawab untuk kita saling mengingati antara satu sama lain...kalau Cik PN ada salah,,,tegurlah Cik PN...insyaAllah,,Cik PN terima dengan hati yang terbuka...

Setiap kali Cik PN buka FACEBOOK,,,pasti ada perkataan yang tak sepatutnya terpapar di fb...sebagai contoh..babi,sial dan perkataan yang seangkatan dengannya...minta maaflah Cik PN trpaksa taip juga prkataan tu,,Cik PN pun berat hati nak taip apatah lagi nak cakap benda tu...dan yang meluahkan semua tu adalah seorang muslim...setiap hari pasti ada perkataan tu terpapar di fb...Cik PN tak tahulah nak cakap apa...dyorang bukan budak kecik lagi yang tak tahu membezakan baik dengan buruk...sepatutnya dyorang tak buat benda tu semua...cubalah taip or cakap benda yang baik,,,kan banyak lagi perkataan yang baik yang boleh diucapkan...kata-kata yang kita ucapkan boleh mnjadi doa...

FACEBOOK kan public,,satu dunia boleh tengok amende yang kita tulis...tak malu ke tulis macam tu??contohnya kita ada 2000 kawan dkt fb,,,pasti ade diantara 2000 tu yang memandang serong terhadap diri kita....mesti ada yang cakap macam ni.."Perangai budak ni mesti teruk."...jangan sampai ada yang memandang negatif tentang diri kita...Lagi satu,,,dekat facebook tu janganlah nak memburukkan sesiapa...facebook bukan medium untuk bergaduh dengan orang...dan perkara paling lawaklah,,dyorang gaduh hanya pasal lelaki takpun prmpuan...adoiyai,,,kalau nak gaduh psal semua tu,,baik face to face...apa kelas gaduh dlm fb...haishhh,,,kan malu smua orang bace status dan ayat2 prgaduhan tu...nmpak sangat prangai tak matang...

Haaa,,,lagi stu yang Cik PN perasan...ada lah sesetengah suka meluahkan perasaan dekat facebook...bukan tak boleh,,,boleh kalau nak luahkan...Cik PN pun kekadang luahkan kat facebook..tapi,,berpada-padalah nak luahkan...jangan sampai mengaibkan orang...kan berdosa tu...sebagai contohlah ayat yang Cik PN prnah jumpa..."issshhh,,,geramlah..pakwe kite tak bagi buka facebook...tak shukelah pakwe yang mengongkong..."haiissshh,,,dah tahu mengongkong sape suruh couple dengan llaki macam tu...apelah...laen kali jangan maen tangkap muat...contohilah Cik PN yang single and available ni..hahaha...itu hak koranglah nak couple ke ape,,,tapi tak payahlah nak meluahkan dekat fb perihal rumah tangge korang yang bermasalah tu...secara jujurlah,,,Cik PN meluat bace status yang macam tu...asyik2 cerita pasal pakwe or makwe dalm fb...cubelah bagi info2 yang bergune...

Pasti korang pernah terjumpa situasi macam Cik PN...dekat luar punyalah baik,,,pijak semut pun tak mati...tapi,,bila dalam facebook...amek kau,,,keluar segala taring yang trsembunyi...kan dah kantoi perangai sebenar dekat facebook....dan pastinya anda dicop sebagai HIPOKRIT..nak ke kena cop macam tu???tak nak kan...so,,berhati-hatilah dengan setiap apa yang anda lakukan di facebook...

So,,,sama-samalah kita ambil peringatan tentang benda ni...Cik PN minta maaf sangat2 kalau ada yang terasa,,,Cik PN bukan nak burukkan....tetapi sekadar ingatan dan teguran...Cik PN pun ada salah juga...amalan tegur-menegur kan amalan mulia...hehehe...

Tuesday, December 13, 2011

Saya SETIAUSAHA???

Assalamualaikum,,selamat sejahtera...hai u allss....sorry sebab agak lame tak update benda baru..Cik PN tak berapa sihat sejak beberapa hari ni...lagipun tak sempat nak cari info yang best-best...hehehe...meh Cik PN nyanyikan lagu SUJU,,sorry,sorry..choi,,tak payahlah nyanyi lagu tu..Cik PN tak minat dengan SUJU....sorry utk fan SUJU...hahhaha,,,Cik PN lebih kpade BE2ST and 2 A.M...hisshhh,,,Cik PN bukan nak ceghita pasal group korea tu...Cik PN nak ceghita pasal laen...hehehe..

Tersebutlah kisah...di pagi hari yang cerah...cewahh,,,hoke...Cik PN serius now...hari ni Cik PN menggagahkan diri pergi meeting UNIT MASTER...istilah paling senang meeting PENGAWAS la....walaupun Cik PN agak tak berapa nak betul dari segi fizikal dan mental...hahahaha....Cik PN seorang yang komited ok kalau pasal unit MASTER ni...cehhh,,,bangge la pulak...huhuhu..Cik PN tak suka kalau ada something info yang trtinggal..that's why Cik PN datang meeting tu...ala,,kalau meeting mesti ceghita pasal tahun 2012...apa yang perlu dilakukan untuk tahun depan...and,,,Cik PN telah dilantik jadi SETIAUSAHA...ok,,,jawatan yang paling Cik PN nak jauhi...antara sebab-sebabnya:
                                   
                                      1) Tulisan Cik PN sangat-sangatlah BURUK
                                      2) Cik PN malas nak menulis or menaip
                                      3) Cik PN tak kreatif

Lebih kurang macam tulah sebab kenapa Cik PN menjauhi jawatan setiusaha...tapi,,,semua dah menuding ke arah Cik PN termasuklah cikgu,,,ok...Cik PN terima dengan hati yang terbuka,,dengan fikiran yang positif...and Cik PN jadi exco PERHIMPUNAN...sebab,,,Cik PN selalu datang awal pagi...hehehe...Cik PN fikir positif pasal jawatan ni...yelah,,,tahun depan Cik PN dah form 5...Cik PN kena ambil peluang ni untuk kebaikan Cik PN sendiri...tadi,,,masa meeting ckgu pun ada cakap,,,semua ni untuk kebaikan diri sendiri...nanti masuk IPTA senang,,dah ada pengalaman...saya setuju dengan cikgu!!!hehehe...Cik PN akan cuba biasakan diri dengan jawatan ni....cikgu pun ada untuk bimbing....and,,,Cik PN harap disiplin pelajar tahun depan baik2 belaka....tak payahlah Cik PN and the gang bersusah payah nak kawal depa...hahaha...ok,,Cik PN akan jadi SETIAUSAHA yang terbaek punya!!!nak stop,,,da...

Friday, December 9, 2011

MAKSUD NAMA NEGARA LUAR

Assalamualaikum!Agak lama juga Cik PN tak post ape-ape sejak Selasa hari tu.Almaklumlah,,,Cik PN busy sentiasa tak sempat nak luangkan masa lama-lama mengupdate blog...just usha-usha sape yang follow Cik PN,,then Cik PN follow depa balik..blogwalking pun sekejap je...tak boleh lama-lama...huhuhuhu..ok,,,Cik PN nak share something dekat korang semua...credit to MY BRO sebab dye yang bagitahu menda alah ni....maybe korang dah tahu,,,Cik PN je ketinggalan zaman,,yelah,,,info ni tak berapa nak brguna untuk Cik PN,,,Cik PN kongsikan khas untuk sesiapa yang bercinta...tapi ade juga yang tiada kaitan dengan orang bercinta...hehehe...jom kita usha info tu..

H.O.L.L.A.N.D.
Hope Our Love Lasts And Never Dies

I.T.A.L.Y.
I Trust And Love You

L.I.B.Y.A.
Love Is Beautiful,You Also

F.R.A.N.C.E.
Friendships Remain And Never Can End

C.H.I.N.A.
Come Here.....I Need Affection

B.U.R.M.A.
Between Us,Remember Me Always

N.E.P.A.L.
Never Ever Part As Lovers

I.N.D.I.A.
I Nearly Died In Adoration

K.E.N.Y.A.
Keep Everything Nice,Yet Arousing

C.A.N.A.D.A.
Cute And Naughty Action that Developed into Attraction

K.O.R.E.A.
Keep Optimistic Regardless of Every Adversity

E.G.Y.P.T.
Everything's Great, You Pretty Thing!

M.A.N.I.L.A.
May All Nights Inspire Love Always

P.E.R.U.
Phorget (Forget) Everyone...Remember Us

T.H.A.I.L.A.N.D.
Totally Happy,Always In Love And Never Dull

Hemmmm,,,,tu jelah benda yang Cik PN nak share...hope berguna untuk korang...Cik PN sebenarnya malas nak taip banyak-banyak,,tu yang cari info sikit-sikit jek...hahaha...nanti kalau Cik PN rajin,,ade mase...Cik PN try usha-usha Pak Cik GOOGLE...cari info yang best-best punya untuk korang..ok,,Cik PN nak stop dulu...ade masa Cik PN post entry baru...bye!

Tuesday, December 6, 2011

SEKADAR GITAR SAJE.

Assalamualaikum...selamat sejahtera dan salam 1 Malaysia..hari ni Cik PN nak kongsi sesuatu..sekadar suka-suka jek...mengisi masa Cik PN dengan menggeledah pak cik GOOGLE...mencari sesuatu yang Cik PN tak pernah tahu...hahaha...sambil tengok abang Cik PN main GITAR elektrik yang memekakkan telinga,,,Cik PN pun try google cari gitar termahal di dunia...yesss,,,akhirnya Cik PN berjaya menarik  abang Cik PN untuk tengok sekali gitar-gitar tu..mata dye macam nak menanges tengok betapa mahalnya gitar tu...hoke,,,kamu hanya bisa melihat saja bro!!!!wakakaka...takpe,,,gitar-gitar bro tu dah berlambak...sampai tak terpakai...hahaha..lai,,lai,,lai,,,kita tengok gitar-gitar yang mahal sangat tu!

Fender Stratocaster Asia
Dibeli oleh RAJA QATAR dengan harga RM 3.3 JUTA dan diderma ke rumah kebajikan..kemudian dijual sekali lagi dengan harga RM 8.91 JUTA..sapelah yang banyak sangat duet tu,,,sampai berjuta-juta...huh


Jimi Hendrix Stratocaster
Dijual di rumah lelongan barangan seni dengan harga RM 653,400..kemudian dijual dengan harga RM 6.6 JUTA...wooo,,,harga semakin meningkat bergande-gande...bhahaha..

Washburn 22
Gitar ni diklasifikasikan sebagai aset negara JAMAICA...gitar kepunyaan BOB MARLEY...berharga 1.2 Million hingga 2 Million...hamboi,,,mahal tu..

Stratocaster Hybrid
Ha,,,gitar ni sejibik macam gitar my bro...eh,,silap,,bukan sejibik,,,sebijik...hahaha...warna sama,,,bentuk sama,,,tapi,,Cik PN tak tahu,,apa yang mahal sangat dengan gitar ni....abang Cik PN dah jeles sebab gitar ni lagi mahal dari gitar dye walaupun sama..hahaha..rilekslah..

Gibson ES0335 TDC
Harga gitar ni $ 847,500..not bad,,,lawa juga...

Eric Clapton’s C.F. Martin & Co
Gitar macam ni dah biasa kita tengok...sebijik juga macam gitar abang Cik PN...tapi,,,gitar dye tak semahal gitar kat atas tu...wakaka...harga gitar ni $ 791,500...tapi,,harga gitar abang Cik PN hanya RM 400 lebih....ha,,,kan jauh beza tu...

Cik PN tak tahu apa yang syok sangat dengan gitar-gitar tu...mahal ke murah function gitar tu same juga...Tu jelah yang Cik PN nak share...Cik PN pun nak stop...nak blogwalking pulak...hahaha...lepas ni,,kalau ade apa-apa yang best,,Cik PN share dengan korang hoke!!!daaa.....


Sunday, December 4, 2011

SUNGAI DALAM LAUT???

Assalamualaikum...Cik PN dah penat mengadap buku...lenguh tangan buat add math...huh...so,,,Cik PN pun mngadaplah blog plk..slalu Cik PN mngadap blog malam jek...hehehe,,hari ni tukar mood pulak....Cik PN nak kongsi sesuatu dengan korang semua!Subhanallah!!!Cik PN pun baru tahu benda ni wujud dekat dunia...mungkin korang dah tahukan???Cik PN jek ketinggalan zaman...huhuhu..ah,,,Cik PN tak kisah,,,nak juga kongsi dengan korang semua...sungai dalam laut ni terdapat di CENOTE ANGELITA,MEXICO...korang pernah tengok rancangan TV 'DISCOVERY'???kalau pernah,korang mesti kenal dengan atuk ni,,,hehehe...MR.JACQUES YVES COSTEAU...dye bersama team selam ANATOLY BELOSCHIN merupakan orang yang jumpa sungai dalam laut ni...dye ni seorang ahli oceanografer dan ahli selam terkemuka dari PERANCIS...dah merata dunia dye menyelam,,,dan inilah kali pertame dye menemui keajaiban didalam laut...


Nilah MR.JACQUES YVES COSTEAU..haishh,,susah btul
mengeja nama dye ni...huhuhuhu

Kedalaman laut 30 meter,,air tawar telah ditemui yang berada ditengah kolam air laut...pelik-pelik...boleh ada air tawar dalam laut...subhanallah!!!semua kuasa ALLAH....tapi,,,jika pergi dalam lagi,,,anda akan jumpa kembali air masin...seumpama laut tu berlapis-lapis...huhuhu











Ha,,,amacam???pelikkan...subhanallah,,,ALLAH lebih mengetahui....sungai dalam laut lebih kurang sama dengan sungai yang ada di daratan...lengkap dengan pokok-pokok yang berada disekitarnya...ada daun-daun yang berguguran...dalam laut ni terdapat juga gua yang boleh dimasuki...korang masuk gua ni dulu baru jumpa sungai...hehehe...tapi,,,menurut sesetengah pengkaji,,,dyorang cakap sungai ni sebenarnya lapisan gas hidrogen sulfida...tpi ia memang menakjubkan...oklah,,Cik PN nak brhenti menaip,,,nanti kalau smpat lagi,,,Cik PN nak kongsi benda lain pulak...hehehe...Cik PN nak bagi anda tengok video dyorang menyelam dalam laut tu....


Saturday, December 3, 2011

AISKRIM PELIK

Assalamualaikum,,,selamat sejahtera dan salam 1 Malaysia...Cik PN tengah rajin nak mengupdate blog ni...tu yang tangan sibuk nak menaip yang bukan-bukan...Cik PN nak share something dengan korang semua...idea ni datang masa Cik PN nampak abang Cik PN makan aiskrim...hamboi,,,bukan main sedap lagi dye makan...bukan nak share dengan Cik PN...kedekut bin haji bakhil betullah my bro tu...malam2 pun makan aiskrim...haishhhh,,,tak baik untuk kesihatan...abang2,,,kakak2,,adek2,,semua jangan meniru aksi abang Cik PN itu yek...huhuhu..

Tidak dinafikan,,,Cik PN juga antara penggemar aiskrim,,especially COKLAT...yummy,,,sedapnya...nyum3...mesti korang pun suka makan coklat kan,,,eh eh salah,,,makan aiskrim maksud Cik PN...tu lah,,ingat coklat jek dari semalam...korang suka kan makan aiskrim?????baik cakap suka...kalau tidak,,,Cik PN cabut bulu mata korang...hahahaha,,just kidding...Cik PN taklah sekejam tu...wakakaka...tapi,,,jangan menyesal pulak kalau dah tengok aiskrim yang aneh2 ni...takut korang terus geli nak makan aiskrim..huhuhu...Cik PN pun malas nak merepek merapu meraban lgi,,,jom tengok aiskrim pelik2 di dunia...



Korang tahu tak ni perisa apa???Cube tengok gambar betul-betul...
Mata kasi tajam ae,,,tengok kat pnutup dye tu gmbar apa...
Ha,,,nampak????Sape tak nampak tu,,,tak lame lah tu...gurau saje mey...
Sebenarnya itu aiskrim perisa ULAR...amacam,,
berani tak korang nak makan????
Cik PN tengok pnutup jek,,dah nak muntah....eeeuuuwwww...gelilah...
Jepun yang hasilkan aiskrim ni menggunakan HEMPEDU ULAR...
Dyorang menganggap ia baik untuk kesihatan..



Yang ni pulak perisa ARANG...jangan tak percaya pulak...
arang yang buat bakar BBQ tu....yang warna hitam...



Korang tengok gambar pun dah tahu kan...
Ni aiskrim perisa IKAN...errrr,,,rase-rasenye bau hanyir tak???
Cik PN pun tak berapa nak gemar makan ikan,,,lagikan nak makan aiskrimnya..



Errr,,,yang ni memang Cik PN pelik....
Aiskrim yang dibuat menggunakan ammonia...
Yang Cik PN belajar dlm subjek CHEMISTRY ammonia ni sjenis bhan kimia..
dyorang ni dah kekurangan bahan makanan ke???
apa pown tak boleh...huhuhu



Haishh,,,korang berani ke nak makan aiskrim chilli peppers ni????
Walaupun Cik PN suka makanan pedas,,,tapi tak sanggup nak makan..
Tengok dye punya cili punyalah besar gedabak...huhuhu
Sape nak cirit-birit makanlah aiskrim ni....
komfem setiap 5 minit menjenguk toilet....



Ade sesape makan daging kuda kat sini?????
Kalau ada angkat kening macam Ziana Zain...hahahha
Aiskrim ni dihasilkan menggunakan kuda...
Orang Jepun ni memang aneh-aneh la....
Dyorang potong kecil-kecil daging kuda,,then masukkan dalam aiskrim ni...



Errrr,,,Cik PN tengok warne pun tak berkenan...nikan lagi nak makan...
Kirim salam jelah...huhuhu
Cik PN tengok macam aiskrim ta** lembu pulak...kuikuikui
Tapi korang jangan salah sangka ni betul-betul ta** lembu..
Aiskrim ni dihasilkan menggunakan dakwat sotong...
Patotlah hitam semacam jek,,,dakwat sotong rupanya...



Yang ni rasa-rasanya korang pernah dengar dan pernah nampak...
Aiskrim yang diperbuat daripada susu ibu...
Ibu-ibu dekat LONDON mnderma susu mereka...
errrr,,,derma kat anak sndiri kan baguih...huhuhu



Aiskrim ni pulak dihasilkan menggunakan ikan masin...
Hemmm,,,rasa-rasa mesti masin kan aiskrimnya...
Tak sedap,,yukkkssss...hahahha



Perisa HATI ITIK,,,hemmmm....tak tahulah rasanya macam mane..
grrrrrr,,,,mesti memualkan...hahahaha..


Amaca korang semua???????jangan ingat hanya ada aiskrim coklat,,,vanilla,,,strawberry,,,jagung...perisa yang korang tak terfikir pun ade...hahahaha...dan kebanyakannya,,JEPUN yang menghasilkan aiskrim yang aneh-aneh tu....so,,,kalau korang pergi oversea,,,jangan main makan jek aiskrim kat sana...cek dulu btul2...nanti tak pasal-pasal termakan perisa ular...hahahaha..Cik PN pun nak out....byee.....

Friday, December 2, 2011

ADAPTASI DARI NOVEL LAGI?

Assalamualaikum!Cik PN mncul lagi..hihihi
Kali ni Cik PN muncul dengan berita baik,,,GOOD NEWS!!!
It's all about novel guys...hahahha
So,,,bagi sesiapa yang tak minat novel,,boleh tekan mr.X dekat atas tu..
Habes ceghita....kahkahkah..
Tapi korang jangan buat andaian apa-apa terlebih dahulu...
Baca entry ni sampai habes....baru korang tahu...

Sekarangkan dah banyak drama,teater dan filem yang diadaptasi dari novel,,
Lagenda Budak Setan,,,Badai Semalam,,,Nora Elena,,,yang paling hot skrg,,,
OMBAK RINDU....
Ni,,,Cik PN nak bagitahu...sebuah drama yang telah diadaptasikan
daripada sebuah novel iaitu GEMERSIK KALBU karya ANIS AYUNI
akan ditayangkan di TV3,,,SLOT AKASIA mulai jam 7-8 malam...
drama ni start 26 DISEMBER 2011...
Cik PN excited sangat nak tunggu TENTANG DHIA habes...
Novel ni memang best...cerita pasal kawen paksa...
Lebih kurang macam NORA ELENA lah...
Cik PN dah baca banyak kali novel ni...kelakar novelnya..
Tapi taklah kelakar sampai habes,,,ada sedih juga...
Cik PN bagi sinopsisnye dekat korang ok!


Raihana ... seorang wanita yang tabah mengharungi dugaan hidup. Sejak kecil ditinggalkan dalam jagaan neneknya kerana ibu bapa mengalami desakan hidup. Dia merasakan dirinya terbuang dari keluarga. Dan apabila neneknya meninggal dunia terkontang-kanting lah dia mencari kasih sayang dalam dunianya sendiri.

Pertemuan dengan Wan Ariffin, yang sama kerjaya dengannya membenihkan bibit-bibit cinta. Wan Ariffin yang merupakan anak kepada ibu angkatnya yang juga kawan baik kepada makcik Raihana.

Setelah ikatan terjalin, Wan Ariffin pergi menyahut panggilan ilahi. Raihana bagai terpukul. Dia keliru, sebak, dan terperangkap dalam diri sendiri.

Hadirnya Sufian tidak memberi makna dalam hidup Raihana. Baginya cinta bukan paksaan. Juga bukan simpati. Cinta Wan Ariffin masih di hati, masih terasa di sanubari. Raihana mengunci hati. Enggan membiar cinta itu pergi. Mendakap erat ikrar kasih sehidup semati.

Rancangan Sufian berjaya menjerat Raihana dalam satu ikatan perkahwinan. Namun hati tiada rela, namun hati tiada sudi. Akhirnya Raihana membiarkan perkahwinan itu sepi tanpa cinta, tanpa mesra.

Hanya Sufian yang bersungguh-sungguh mempamerkan rasa, sedangkan permaisuri hatinya dingin dan kaku. Sufian percaya suatu hari nanti pasti Raihana akan membuka pintu hatinya untuk insan yang bergelar suami.

Masa berlalu, Raihana tetap begitu. Sufian bagai hilang arah. Terlalu lama Raihana menidakkan kehadirannya. Raihana perlu disedarkan dari mimpinya. Dan Sufian tekad ....

Rancangan Sufian disokong oleh adiknya, Azila. Bersama sepupunya, Darlina. Sufian berlagak kononnya dia mempunyai kekasih lain. Raihana yang sudah mula belajar merindui Sufian berasa tertekan. Cemburu menyelinap dalam dirinya. Tapi apa kan daya. Untuk mengakui hakikat dia tak berani apalagi meminta Sufian memahami dirinya. Tinggallah dia merintih keseorangan.

Kebenaran terserlah. Sufian mengaku dia hanya membohongi Raihana tentang dirinya berkahwin lagi dan juga tentang dirinya telah ternoda. Itu semua rancangan Sufian untuk membuat Raihana mencintai dirinya. Dan Raihana akhirnya, menerima Sufian sebagai suami. Dan amat bersyukur kerana Sufian tidak jemu menantinya dan Sufian adalah lelaki yang ditakdirkan untuk dirinya.


Drama kedua,,yang diadaptasi dari novel BICARA HATI karya DAMYA HANNA...
Ya Allah,,,best sgt2 novel ni....kalau korang baca,,,komfem menangis...
Sedih sangat....novel ni juga tentang kawen paksa...
Tapi ada juga part2 yg kelakar....
Cuma,,,masih belum tahu bila akan disiarkan...kemungkinan hujung tahun 2011...
excitednye Cik PN.....semua novel best2...hahahha
Cik PN nak bagi sinopsisnye kat korang..



DALAM satu kemalangan kecil yang tidak disengajakan, Tengku Syahran
dan Zahlia bertemu. Ketika itu, Tengku Syahran sedang buntu memikirkan
cadangan emaknya ingin menjodohkan dia dengan Linda, seorang wanita
yang tidak pernah dicintai.

Seminggu mengenali Zahlia, Tengku Syahran menyatakan hasratnya untuk
memperisterikan Zahlia untuk mengelak dirinya dikahwinkan dengan Linda.
Zahlia terkejut dengan permintaan Tengku Syahran. Tengku Syahran tidak
dikenali dan tidak mungkin Zahlia boleh jatuh cinta dengan pemuda itu.

Zahlia serba salah untuk menerima lamaran itu. Pelbagai cara dilakukan oleh
Tengku Syahran untuk memenangi hati Zahlia. Akhirnya Zahlia akur tetapi
dengan syarat, iaitu hak-hak peribadi Zahlia tidak akan diganggu.

Setelah diijabkabul, Tengku Syahran mula berubah. Egonya terlalu tinggi dan
dia tidak mengikut penjanjian yang telah ditetapkan. Zahlia rasa tertipu. Tengku
Syahran telah mungkir janji. Kini timbul pelbagai konflik dalam rumah tangganya.

Benarkah hakikat bahawa perkahwinan yang berdasarkan kontrak tidak dapat
mengundang rasa cinta, kasih, sayang dan kerinduan? Bicara Hati sebuah
kisah yang dapat mengungkap segala rahsia.



Sama-samalah kita tunggu drama ni disiarkan..
Sementara belum disiarkan,,korang bacalah novelnye...
Biar dapat feel dulu nak tengok dramanye...
Hahahahaha...oklah nak stop mnaip...
Daaa....

COKLAT TERMAHAL DI DUNIA

Assalamualaikum...salam sejahtera dan salam1 Malaysia..
Cewaahhhh,,,hahaha...
Ok,,,tadi masa Cik PN tengah mengadap lappy sambil menikmati
CADBURRY BLACKFOREST,,,tiba-tiba terlintas dekat otak Cik PN...
hemmm,,,coklat apa yang paling mahal didunia..
So,,,tangan Cik PN pun menari-narilah dekat keyboard ni...
menggoogle lah pasal coklat....
Ya Allah,,,tiba-tiba hidup Cik PN seperti di syurga coklat...hahaha
Gurau saja mey...
Walaupun Cik PN memang hantu coklat,,tapi Cik PN takkan berhabes duit
nak beli coklat-coklat yang gila mahalnya ni...
Mahal-mahal pun tapi masuk perut juga...bukannye dibuat perhiasan....huhuhu
Lagi satu,,,benda mahal sayang nak dimakan...hahaha
Jom kita layan coklat-coklat yang membuatkan korang fikir berjuta-juta kali
nak beli ke tak nak...
Kalau Cik PN,,tak payah fikir,,terus reject...hahahaha






Coklat termahal didunia 1
CHOCOPOLOGIE
Pencipta:Knipschildt
Harga:$2600 per pound

Di hasilkan oleh Fritz Knipschildt,seorang chef dari Denmark.Dalam coklat ni ada cendawan hitam yang hanya didapati dekat Perancis.Coklat ni hanya boleh didapati jika ditempah dahulu.


Coklat termahal didunia 2
Pencipta:Noka Vintages Collection
Harga:$854 per pound

Hamboi,,,dia punya kotak pun eksklusif....patotlah mahal semacam...coklat Noka ni kompilasi Dark Coklat terbaik dari ladang terpilih sperti VENEUZELA,IVORY COAST,TRINIDAD dan ECUADOR.Coklat terbaek dari ladang!!!!hahaha...


Coklat termahal didunia 3
Delafee
Pencipta:Delfee©
Harga:$504 per pound

Ada sesape yang suka EMAS???nah coklat ni untuk korang yang gilekan emas..coklat yang dibalut dengan emas 24 karat.So,,,lepas korang bukak pembungkusnya,,,korang simpanlah...makan coklat tu dengan bahagianya...hihihi


Coklat termahal di dunia 4
RICHART
Pencipta:Richart©
Harga:$120 per pound

Sekali imbas macam coklat biasa yang selalu dapat time kerja kawen...hahhaha,,,jangan pandang sebelah mata...yang istimewanya coklat ni sebab dihasilkan dengan 70 peratus bahan dari VENEZUELA CRIOLLO CHOCOA yang diiktiraf oleh negara-negara pembuat coklat sebagai koko yang terbaek didunia.


Coklat termahal di dunia 5
GODIVA
Pencipta:Godiva "G" Collection
Harga:$117 per pound

Yummy,,,sedapnya Cik PN tengok...coklat ni berasal dari BELGIUM...Belgium merupakan salah satu negara pengeluar koko yang terbaik di dunia...komfem lah coklat tu memang sodap..hahahaha

Dah puas cuci mata dengan coklat....
Dapat tengok pun jadilah...coklat CADBURRY dah cukup bagi Cik PN...
hahahaha,,,so sesape hantu coklat,,,bolehlah beli coklat yang gila mahal tu...
Cik PN nak menikmati CADBURRY BLACKFOREST..jom join Cik PN...
hahaha....


Thursday, December 1, 2011

Saya Jealous Dengan Kamu!!!

Assalamualaikum...hallllooooo!!!!Cik PN in da house.....
Kerana kepala otak pun dah agak merenks,,,dakwat pen pun dah habes..
Maka dengan itu Cik PN pun menutup buku add math....hahaha
(Itu semua hanya alasan semata-mata,padahal dah boring mngadap buku)
So,,,keinginan untuk mengupdate blog pun menjelma...
Sebab tulah post ini terpublish..huahuahua
Apa kau mengarut tu Cik PN???
Huh,kau apa tahu...duduk situ diam-diam...jangan banyak bunyi...

Berbalik kepada tajuk diatas tu,,,situasi skrg,,Cik PN tengah JEALOUS!!!
So,,,korang jangan buat Cik PN bertambah jeles dengan anda yang dah tengok
OMBAK RINDU...
Semua ceghita pasal OMBAK RINDU...lagi-lagi dekat FB..
Ni Cik PN nak bagitau,,,wahai warga FB,,,korang dah berjaya membuatkan
Cik PN jealous dengan OMBAK RINDU tu...
Takpe-takpe,,,mentang-mentang Cik PN tak dapat nak tengok hari ni....
Mungkin lain hari Cik PN dapat tengok...huh

Sape-sape dah baca novel ni,,,mesti teringin sgt nak tengok kan?????
Samelah kita yeop,,,,Cik PN nak sgt2 tgok OMBAK RINDU...
Novelnya dahlah kebabom,,,,bestlah!!!!!!
Cik PN bagi semua bintang kat langit utk novel ni.....
Nah untuk awak OMBAK RINDU!!!!!
hihihihi....
Mau off,,,,daaaaa.......

p/s:doa harap-harap adelah orang nak belanje Cik PN tengok OMBAK RINDU...korang nak belanje Cik PN tak????huhuhu




Saturday, November 26, 2011

SALAM MAAL HIJRAH

Assalamualaikum!!!Salam Maal Hijrah!!!Alhamdulillah,,,Cik PN masih berkesempatan menyambut Maal Hijrah yang ke 1433...hemmm,,,so,,,tahun yang lepas dah menjadi kenangan dan sejarah....jadikan ia sebagai pengajaran untuk meneruskan kehidupan dengan lebih sempurna...cuba rewind balik ape kita dah buat sepanjang tahun lepas....hemmm,,,kire macam muhasabah diri la....and,,,sempena Maal Hijrah ni,,,cuba tanamkan azam dalam diri...jadi manusia yang lebih baik....Cik PN nak kongsikan something mengenai Maal Hijrah especially bulan Muharam...


Peristiwa-peristiwa penting :

~ 1 Muharam - Khalifah Umar Al-Khattab mula membuat penetapan kiraan bulan dalam Hijrah.
~ 10 Muharam - Dinamakan juga hari 'Asyura'. Pada hari itu banyak terjadi peristiwa penting yang mencerminkan kegemilangan bagi perjuangan yang gigih dan tabah bagi menegakkan keadilah dan kebenaran.

Pada 10 Muharam juga telah berlaku :

~ Nabi Adam bertaubat kepada Allah.
~ Nabi Idris diangkat oleh Allah ke langit.
~ Nabi Nuh diselamatkan Allah keluar dari perahunya sesudah bumi ditenggelamkan selama enam bulan.
~ Nabi Ibrahim diselamatkan Allah dari pembakaran Raja Namrud.
~ Allah menurunkan kitab Taurat kepada Nabi Musa.
~ Nabi Yusuf dibebaskan dari penjara.
~ Penglihatan Nabi Yaakob yang kabur dipulihkkan Allah.
~ Nabi Ayub dipulihkan Allah dari penyakit kulit yang dideritainya.
~ Nabi Yunus selamat keluar dari perut ikan paus setelah berada di dalamnya selama 40 hari 40 malam.
~ Laut Merah terbelah dua untuk menyelamatkan Nabi Musa dan pengikutnya dari tentera Firaun.
~ Kesalahan Nabi Daud diampuni Allah.
~ Nabi Sulaiman dikurniakan Allah kerajaan yang besar.
~ Hari pertama Allah menciptakan alam.
~ Hari Pertama Allah menurunkan rahmat.
~ Hari pertama Allah menurunkan hujan.
~ Allah menjadikan 'Arasy.
~ Allah menjadikan Luh Mahfuz.
~ Allah menjadikan alam.
~ Allah menjadikan Malaikat Jibril.
~ Nabi Isa diangkat ke langit.

Antara amalan disunatkan pada bulan Muharam seperti :-

~ Berpuasa.
Maksud Hadis: Barang siapa berpuasa satu hari dalam bulan Muharam pahalanya seumpama berpuasa 30 tahun.
Maksud Hadis: Barang siapa yang berpuasa tiga hari dalam bulan Muharam, iaitu hari Khamis, Jumaat dan Sabtu, Allah tulis padanya pahala seperti mana beribadat selama 2 tahun.
~ Banyakkan amal ibadat seperti solat sunat, zikir dan sebagainya.
~ Berdoa akhir tahun pada hari terakhir bulan Zulhijah selepas Asar sebanyak 3x
~ Berdoa awal tahun pada 1 Muharram selepas Maghrib 3x

So,,,,same-samelah kita renungi,,,fahami dan amalkan....sebelum Cik PN nak out,,,Cik PN nak ucapkan sekali lagi SELAMAT MENYAMBUT MAAL HIJRAH 1433...daaaa...


Friday, November 25, 2011

KENAPA???

Assalamualaikum....selamat hari Jumaat...Disebabkan terlalu ramai sangat yang bertanya KENAPA dengan Cik PN,,sampai Cik PN malas plus penat nak jawab soalan KENAPA dari semua orang..Kenapa bah kenapa bah kau berubah...hahhahahha..Bukan soalan tu yek,,,tu lagu Stacy bah..Hari ni,Cik PN nak bagi jawapannya...lepas ni,,JANGAN TANYA KENAPA lagi dekat Cik PN...Balik-balik soalan yang sama ditanya...Bagilah soalan BIOLOGY ke,,KIMIA ke...baru gempak nak jawab...Kadang-kadang Cik PN senyum jek bila soalan KENAPA ditanya...Tapi,,,kalau cikgu yang tanya,,,Cik PN jawablah...Takkan senyum punya...hehehehe

Mari kita ke segmen KENAPA???
Soalan pertama,,,yang selalu,sering,kerap kali ditanya...sampai telinga
Cik PN dah lali dengar soalan yang sama...

KENAPA SUKA BACA NOVEL????????

Meh,,Cik PN bagi jawapannya...Sukahati Cik PN lah nak bace novel...saja menghabeskan duit beli 2 atau 3 novel setiap minggu....dah takde kerja nak buat..tu yang bace novel,,,mengisi masa lapang...lagi satu,,,dengan novel la Cik PN dapat menilai diri Cik PN yang macam mane...yang bab menghabeskan duit tu,,gurau saja...wakaka...tapi rasanya memang menghabeskan duit kot..setiap hujung miggu memang menapak POPULAR....sampaikan cashier kat situ dah kenal Cik PN...novel aje yang dibelinya...Naseb baek ayah Cik PN sporting....senyum aje...

Soalan kedua,,,

KENAPA SUKA MAKAN COKLAT????

Jawapannya....saje makan coklat,,,dah tekak nak telan..Tu yang makan coklat...Haissshhhh,,,tu jawapan maen-maen ye hangpa semua...Ni cek habaq yang betul-betul,,,tak maen-maen punya...Sebab coklat tu SEDAP,,,mane ade coklat tak sedap...Errrr,,,,ade kot...coklat yang dah expired...Ok,,,,watever...lagi satu sebab coklat tu menyihatkan...Kenapa????Tak percaye????Mesti kat otak korang,,,dah set yang coklat tu MENGGEMUKKAN...Nampaknya,,,mind set korang dah salah...tengok Cik PN,,,melantak coklat relax jek,,,still maintain...(ada keberlagakan sdikit)..Fakta mengatakan,,coklat melambatkan proses penuaan..sape yang nak awet muda,,,makan coklat yek...Lagi satu,,bagi Cik PN lah,,,coklat menenangkan fikiran dan menggembirakan...Tak caye,,,cuba bagi coklat dekat someone yang merajuk...Komfem,,,terus happy orang tu...

Soalan ketiga,,,

KENAPA SUSAH NAK TENGOK CIK PN KELUAR RUMAH???

Sebab mak Cik PN tak izinkan pijak tanah kat luar rumah...hanya pergi sekolah jek boleh...amacam,,,garang tak mak Cik PN????hahahhaha,,,itu semua suatu pembohongan sahaja...mak Cik PN takdelah segarang itu...my mom sporting ok!!!masalahnya Cik PN jenis orang yang tak suka keluar rumah...lebih prefer duduk rumah saje...tak suke huha huha,,jalan-jalan,,lepak-lepak dengan kawan-kawan...itu bukan Cik PN ok...duduk rumah lagi syok...tengok tv,,mngadap lappy...baca novel,,,makan coklat,,,buat homwek...tido...and so on...memang susah la korang nak tengok Cik PN keluar rumah...means,,lepak dengan kawan-kawan...jalan-jalan round kampung...memang taklah jawapannya...my mom selalu cakap,,,cubalak kakak jalan-jalan,,,round-round...ok,,mom...takde pape pun yang nak ditengok...hehehe...Cik PN hanya kluar rumah bila ade benda penting yang perlu dibuat...one more thing,,,Cik PN lebih suka kluar rumah dengan family...sebab Cik PN tak perlu susah2 nak kluar duit.....wakakkaka,,bijak tak Cik PN??????kalau dengan kawan-kawan,,,komfem kene keluar duit sendiri...hehehe

Soalan ke empat,,,

KENAPA SUARA CIK PN SANGATLAH NYARING+KUAT???

Itu semua kuasa Allah.....dah Allah anugerahkan suara Cik PN macam ni..Suara nilah suatu kelebihan bagi Cik PN...korang ada?????Cik PN boleh menang perbahasan,,,dapat markah terbaek ujian lisan...kalau masa sekolah rendah,,,sentiase mnjadi johan pertandingan bercerita...bangge Cik PN....(ada lagi keberlagakan disitu)...mungkin ikut my mom kot,,,suare my mom,,,fuhhh...sebatu boleh dengar...kalau dye marah...memang kebabom jadinya...........kitorang adek-beradek dah biase dengan suare my mom...mungkin,,,kalau yang tak biase,,,boleh lari rumah kot...hehehehe,,,Cik PN bersyukur sangat dikurniakan suare macam ni,,,alhamdulillah...

Soalan ke lima,,,

KENAPA CIK PN SUKA KUMPUL JAM AND KASUT????

Dah menjadi tabiat Cik PN,,,macam novel juga..Tak boleh nak dihalang....nak wat macam mane,,,bagi Cik PN jam dan kasut satu barang yang sangat cantik...memang diakui,,,Cik PN memang gila dengan jam and kasut...kalau pergi BPMALL ke,,,SUMMIT ke,,,tak kirelah,,,shopping complex mane pun,,,komfem akan masuk kedai kasut dengan kedai jam...so,,,sape-sape yang tak tahan dengan perangai Cik PN ni,,,sorry to say lah...good bye je jawapannye...tapi,,don't worry....Cik PN beli semua tu dengan duit Cik PN sendiri tau...tak de gune duet sesiapa...kecuali,,,ade orang bermurah hati nak blanje ataupun hadiahkan Cik PN kasut...Cik Pn jenis orang yang tak suka menyusahkan orang lain hanya disebabkan hobi Cik PN yang ni...Cik PN memang ade banyak jam...sampaikan tiap-tiap hari boleh pakai laen-laen jam...dan kebanyakan jam tu dah mati,,,sebab Cik PN malas nak tukar bateri...tu yang terus beli jam baru,,,Cik PN prefer jam yang unik...yang ade blink2...waaaa,,,tu lah yang dikatakan cantik....kalau kasut pulak,,,ikut keselesaan Cik PN...tapi lebih suka pakai wedges and sandle...memudahkan pergerakan Cik PN...kumpul kasut ni,,,mungkit terikut2 abang Cik PN yang sulung,,,dye ade lebih kurang 20 pasang kasut...memang giler abang Cik PN yang tu...

Soalan ke enam,,,

KENAPA SUKA UNGU???

Soalan ni melibatkan warne ungu dan band ungu...Hati mau suka,,,biarlah....hahahhaha...yelah,,kebanyakan girls suka pink,,,biarlah Cik PN suka ungu...laen dari yang laen...memang kebanyakan benda yang Cik PN ade berkaitan dengan ungu...lagi satu,,,Cik PN suka dengan band UNGU tu...mungkin effectnye kut...haahhahaha,,,lagu dyorang best2..yang paling Cik PN suka dengan UNGU ni,,sebab lagu religi dyorang best...takcaye,,,cuba korang dengar kat youtube...

Soalan ke tujuh,,,

KENAPA CIK PN SENTIASA HAPPY???

Ni jawapannya,,,tak de benda yang Cik PN nak sedihkan....mestilah kena sentiasa happy...baru bahagia hidup...tapi ade juga Cik PN sedih,,,cuma Cik PN tak nak tunjuk jek...ade orang cakap,,,Cik PN sentiasa senyum,,,susah nak tengok muram...sape cakap,,Cik PN ade bad mood juga...ade angin sometime...tapi jaranglah nak bad mood...ish,,,tak boleh nak bad mood lah,,mesti nak happy juga...

Soalan last,,,

KENAPA CIK PN MACAM SOMBONG???

Helllooo,,,Cik PN tak sombong ok!!!!!Cuba korang kenal Cik PN dulu,,,mesti korang takkan cakap macam tu...don't judge the book by it's cover...korang pasti akan giler kalau dah kenal Cik PN...takkan boleh berhenti ketawe punya...almost my friend macam tu...happy sentiase...Cik PN bukan sombonglah,,cuma a little bit malu...hahahahha,,,Cik PN kan pemalu...cewaaahhh....tak de maknenye pemalu...haishhh....mungkin mase tu Cik PN tengah badmood kot...manelah tau..cubelah tegur Cik PN kat mane-mane,,,facebook pun boleh,,,insyaAllah Cik PN balas,,,but...bergantung kepada si penegurnya...kalau ok,,,bolehla Cik PN balas...and,,,paling penting,,,kalau just say hai jek...sorry to say lah...takkan dilayan punya...hanya ASSALAMUALAIKUM Cik PN layan...yelah,,,kitekan orang Islam,,,knape nak say hai2 plak...salam kan lebih manis,,,dapat pahala pulak tu....sape tak nak pahale kan....so,,,Cik PN nak tegaskan Cik PN tak sombong ok....

Dah,,,itulah pertanyaan yang selalu ditanya...yang Cik PN sempat nak kongsi...yang laen nanti kalau ade mase,,,Cik PN kongsi....lepas ni,,,tolong jangan tanye lagi soalan yang macam di atas....tak larat nak jawab....dah macam esei paper sejarah pulak jawapannye....hahahaha...nak out,,,byeee....