Thursday, May 16, 2013

Selamat Hari Guru.

Assalamualaikum.
Dah lame kan tak nampak muke haku kat blog ni.Cik PN pun da lame tak join ga,contest dan seangkatan dengannya.Tulah jadinya bila malas da menguasai diri,sampai nak jenguk blog pun malaih.Adek-adek mohon jangan contohi perangai hakak ko ni ha.Perangai bughok benor.Hoke,memandangkan haqu dah lame tak post benda-benda ngarut,hari ni aku nak balas dendam dengan entry yang super panjang.Tak sanggup nak baca?Silakan cau dari sini.Huahuahua.

Hari ni 16 Mei.Takkan 16 Jun pulakkan.So,topik hangat mestilah hari guru.Takkan hari mengundi pulakkan.Ooopppsss!Da larut malam baru nak buat entry pasal hari guru.Teruk benor haqu ni.haha.Cik PN jeles banget dengan para pelajar yang dapat sambut hari guru dekat sekolah.Huntonglah korang na.Aku je ni ha yang dok melongo mengimbau saat menyambut hari guru mase zaman lampau.

Paling de best sambutan hari guru taun lepas sebab MASTER dengan pelajar fom 6 yang handle majlis.Bonda kami,Cikgu Asmah mintak 2 show.Satu show koir,lagi satu dikir barat.Paling best mestilah part show dikir barat.Sebab i yang praktis junior-junior dengan kerjasama Cikgu Hikam and geng2 Cik PN yang laen.Cik PN and de geng mule-mule tak caye beliau pandai berdikir barat sebab Cikgu Hikam suka bergurau.So,agak susah kami nak percaye kate-kate beliau.Sekali,hambek kau.Beliau tunjuk video dikir barat mase kat maktab dulu.Homaigad..ternganga kau tengok!

Tiba mase show.Bedebaq gilaq aih.Tapi junior-junior semua muka takde perasaan time tu.Haqu ni yang dedo jantung sebab i dengan geng yang latih depa.Kang kalau tak jadi haqu juga dipersalahkan.Tak gitu.Alhamdulillah..pengetua senyum meleret je tengok show tu.Cik PN dapat tahu pengetua request sendiri beliau nak show dikir barat lagi untuk taun ni.Omo,,terharunya bila dengar pasal tu dari junior.Lepas selesai majlis hari guru,dapat makan free woi.haha.balik umah dah tak payah makan.Hemmm..tu ceghita taun lepas.Sedihnya tak dapat sambut hari guru kat sekolah lagi.Nah,hambek sejemput gambaq mase majlis tu. Nama je hari guru,tapi muke kami yang memenuhi kamera.hihi


After majlis.
Praktis sebelom show.
Dapat makan free mane tak suke.
Pantang nampak kamera.
Cik PN nak ucapkan selamat hari guru kepada semua guru di Malaysia.Tak kiralah cikgu tadika ke,cikgu memasak ke,cikgu memandu ke,cikgu sekolah rendah or menengah even cikgu tusyen sekalipun.Seorang dokter melakukan kesilapan melibatkan seorang nyawa,seorang guru melakukan kesilapan melibatkan satu bangse.Thanks untuk cikgu Cik PN dari sekolah tadika,sekolah rendah,sekolah agama,sekolah darjah khas agama dan juga sekolah menengah.Tanpa ilmu dari cikgu-cikgu,tak mungkin saya dapat mencapai kejayaan seperti sekarang.I LOVE U TEACHER!Nah,hambek lagi sejemput gambaq cikgu-cikgu Cik PN.Tak banyak pun sebab cikgu-cikgu I susah nak ajak begambaq.haha

Ustazah Umi and Cikgu Shalizan.
Cikgu Zarina malu-malu pulak.
Ibu Cik PN di SMKS,Cikgu Kamariah.
Cikgu-cikgu yang tak pernah penat mengajar kami sehingga saat akhir nak SPM.
Cikgu Hikam and Bonda kami,Cikgu Asmah orang kuat badan MASTER.

 Guru-guru SMKS yang super duper dedikasi.


*p/s:Doakan Cik PN dapat keputusan UPU seperti yang diharapkan.bedebaq jantung ni.

1 comment:

  1. jasa guru pasti dikenag sepanjang zaman....

    ReplyDelete